Thursday, September 24, 2009

langkah pertama sebagai aku

salam, dah lame tinggal bab blog-memblog ni coz busy sket. 
jarang la nak update. lagipun network kat utm ni cam bengong2 sket. 
kadang2 dapat laju.
kadang2 pelan. dan lagi sakit ati langsung xdapat. 
so skang dah boleh berinternet.hehehe. 
boleh la nk berblog.
macam2 mende yang boleh kite share pendapat or anyting like kelebihan masing2, citer2 kelakor, citer sedey, dan banyak lagi la.
ako ni minat fotografi, videografi dan semestila bolasepak xlelaki la kalo xlayan bola.hahaha.

ako start kenal & minat fotografi sejak aku join satu kelab kat utm ni iaitu kelab fotokreatif. bes wo kelab ni..macam2 ada..hehehe..sebab pe ako leh minat ngan bidang ni???
effect DSLR amat berbeda kalo nak compare ngan kamera compac.
gambar yang terhasil lagi cantek
gambar yang kecil(macro,micro), jauh leh dicapture dengan cantek dan jelas
dan macam2 lagi la..(banyak dan banyak lagi...)
dari sekeping gambar, macam2 penceritaan terhasil..



videografi ni adek beradek kepade fotografi gak. lagi best. sebab dye merakam penceritaan sbb ade audio n visual. 1001 mesej boleh disampaikan melalui satu klip. contohnye kalo kite tengok iklan raye, iklan komersil. dengan 2-3minit duration klip tu pelbagai mesej terhasil dan kesannye lagi mendalam. ako bagi contoh la iklan yang arwah yasmin ahmad direct mmg masyuk la. sampai government singapore pon suroh arwah wat satu citer untuk sedarkan masyarakat kat sane.

lagi satu mende yang ako interest gila gila. football. feveret team ako mase kecik adelah pasukan Perak sebab tyme tu perak kuat ade khalid jamlus ngan v.saravanan. menang piala malaysia taon 1998 n 2000 xsilap ako. lagipon ako ni mmg orang perak kot. watpe ako nak sokong UPB Myteam. langsung xde kene mengene. hehehehe. tapi skang ni ako dah fade-up ngan bolasepak malaysia. macam2 isu. so, skang ni ako DHF arsenal. tanye je pasal arsenal, suma ako tau insyaAllah. even team ni lack of exprience, tapi dorang ni maen bes gilo. taktikal wenger(name manager Arsenal) memang smart. taon ni arsenal menang epl beb. sebab player2 pon sudah mantap macam fabregas, arshavin, van persie, vermalaen, sagna dan rosicky(my feveret player)..habes la manu, chelsea, liverpool season nih..haha..




blog comments powered by Disqus
Related Posts with Thumbnails

AboutMe

My photo
Johor Bahru, Johor, Malaysia

Hello.Testing-Testing

Perkongsian cerita, pengalaman, tips-tips, info, hiburan, fotografi dan macam-macam lagilah. Diingatkan penggunaan bahasa dan ayat dalam belog ini adalah tidak rasmi dan tidak dibenarkan meniru sebahagian bahasa bagi tujuan rasmi mahupun penulisan di sekolah menengah mahupun sekolah rendah. Jika terdapat kesalahab anggaplah ia sebagai kesalahan yang tidak disengajakan, harap maaf.

nazreen.blog.list

  © Blogger template 'Photoblog' by Ourblogtemplates.com 2008 | Free Blogger Templates

Back to TOP